Tjenester

Smarthus

Smarthus og lyd & bilde

Smarthus er et begrep som kan inneholde mye forskjellig. Vi eller våre samarbeidspartnere kan tilby et bredt spekter av muligheter, enten du skal bygge nytt hus eller hytte, eller rehabilitere. Dette kan være ting som gjøre hverdagen lettere for deg, gir deg en mer energieffektiv bolig eller øker komfort og trygghet.

De fleste tekniske løsninger kan i dag styres fra din mobil og forhåndsprogrammeres sånn at du vanlig ikke trenger å tenke på dem. Alt dette kan selvfølgelig også gjøres på hytta. Slå på varmen på vei opp, hvis du plutselig rekker en ekstra tur.

Eksempler på hva vi kan hjelpe deg med:

Lys kan styres via app på mobilen. Du programmer huset sånn som du vil, for eksempel nattsenking av lys. Du kan «skru av» huset på det tidspunktet du har bestemt.

Garasjeporter styrt på app.

Energiløsninger. Her fins det mye å velge i, snakk med oss så gir vi deg råd. Du kan blant annet ha vannboren varme hvor man kan borre etter jordvarme, luft til luft-, luft til vann-varmepumper og/eller solceller.

Innetemperatur. Avanserte anlegg gjør det mulig å dele inn huset i klimasoner med forskjellig temperatur. Du kan stille inn anlegget slik at temperaturen senker seg om natten eller når du er bortreist – med kun et tastetrykk.

Inneklima. Alt fra automatisk nedsenking av markiser ved sterk sol, til styring av ventilasjon i huset, kan styres.

Strøm. En funksjon kan for eksempel være at strømmen i stikkontakt til komfyr, strykejern eller annet automatisk stenges når dørenlåses, eller du gir systemet beskjed om at du er ute. Her kan du også styre alt lys i huset fra ett kontrollpunkt.

Underholdning og kommunikasjon. Du kan få lyd i alle rom, og surround i TV-rom, dette kan kobles til app. For eksempel kan hele familien koble til sin Spotify, og man kan spille forskjellig musikk i hvert rom. Det er også mulig å koble til eksterne enheter til systemet.

Sikkerhet. Det er mulig å installere et nærmest ubegrenset antall alarmer, inkludert brann-, vann- og fuktalarmer. Går en av disse av, kan du få beskjed på mobil, eller ha direktekobling til en alarmsentral. Med overvåkningskameraer i huset, kan du med enkelte systemer ogsålogge deg på internett og se om det er falsk alarm. De fleste systemer gjør det også mulig å stille inn på en bortefunksjon der lys, TV og annet utstyr slås av og på til ulike tider slik at huset virker bebodd.

Økonomi

I forhold til den totale investeringen ved bygging av ny bolig, utgjør ekstrakostnadene til en Smarthusklar installasjon en liten andel. Til gjengjeld heves boligens verdi ved et senere salg. Ved å benytte seg av smarthusets muligheter får du reduserte driftskostnader gjennom lavere energiforbruk og redusert fare for skader. Ikke minst kan systemet synliggjøre hva du bruker mye strøm til, og hvor du kan spare energi. Det kan også være lurt å sjekke Enovas støtteordninger for refusjon av utgifter til installasjon av sentralstyrt varme. Med fokus på funksjonelle løsninger får du et smarthus du blir fornøyd med til en fornuftig pris. Det er enkelt å legge til funksjoner og utstyr siden.

Snakk med oss om hva du ønsker, så finner vi en løsning som passer for både deg og lommeboka. En del av disse valgene kan være energisparende og ikke så dyre som man tror.

Er du klar for å starte et prosjekt?

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!